IT-hankinnoista ja järjestelmistä taas muutama sananen. Kaikki hankinnat ja järjestelmät, jotka liittyvät jotenkin julkiseen sektoriin, tuppaavat epäonnistumaan, on se sitten mikä tahansa. Tästä hyvänä esimerkkinä Kanta-potilastietojärjestelmä, joka maksoi aivan liikaa verrattuna järjestelmän monimutkaisuuteen, tai viime syksyllä tullut päivitys Viestintäviraston verkkotunnuspalveluun, jonka jälkeen järjestelmä oli sekaisin useita päiviä.

Ylen vaalikoneenkaan julkaisu ei mennyt ihan nappiin. Suurelta osalta ehdokkaita puuttuivat videot, joltain kuva ja joltain jopa vastaukset olivat erilaiset mitä tämä oli täyttänyt.

Järjestelmän julkaisuun ehdokkaat saivat lisäaikaa, suurella osalla oli ajallaan otetut kuvat ja videot sekä ehdokaskoneen puolella näkyvät vastaukset oikein ja videot ovat paikallaan. Nämä eivät vain päätyneety viralliseen vaalikoneeseen asti oikein.

Yle ei myöntänyt vikojaan ja kaatoi järjestelmän hidastelut ja niihin liittyvät ongelmat ehdokkaiden vastuulle. Ylen olisi pitänyt nöyristyä ja myöntää sekä korjata vikansa, jotta äänestyksiä ei tehtäisi virheellisten tai puutteellisten tietojen pohjalta.

Näiden tietojen pohjalta en suosittele kenellekään Ylen vaalikoneen käyttöä omaa ehdokasta valittaessa. Vaalikoneita on monta muutakin toimivaa, kuten HS- tai IL-vaalikoneet.

Jään odottelemaan, joskos järjestelmät saataisiin kuntoon ennen vaalipäivää.