IT-hankinnoista muutama sananen…

ByJukka Lampikoski

IT-hankinnoista muutama sananen…

IT-hankinnoista ja järjestelmistä taas muutama sananen. Kaikki hankinnat ja järjestelmät jotka liittyvät jotenkin julkiseen sektoriin tuppaa epäonnistumaan, on se sitten mikä tahansa. Tästä hyvänä esimerkkinä kanta-potilastietojärjestelmä joka maksoi aivan liikaa verrattuna järjestelmän monimutkaisuuteen tai viime syksyllä tullut päivitys viestintäviraston verkkotunnus-palveluun jonka jälkeen järjestelmä oli sekaisin useita päiviä.

Ylen vaalikoneenkaan julkaisu ei mennyt ihan nappiin. Suurelta osasta ehdokkaita puuttuu videot, joltain kuva ja joltain jopa vastaukset ovat vääriä mitä on täyttänyt.

Järjestelmän julkaisuun ehdokkaat saivat lisäaikaa, suurella osalla on ajallaan otetut kuvat ja videot sekä ehdokaskoneen puolella vastaukset näkyvät oikein ja videot ovat paikallaan. Nämä ei vain viralliseen vaalikoneeseen asti ole päätyneet oikein.

Yle ei myönnä vikojaan ja kaataa järjestelmän hidastelut ja niihin liitttyvät ongelmat ehdokkaiden vastuulle. Ylen pitäisi nöyristyä ja myöntää sekä korjata vikansa, jotta äänestyksiä ei tehtäisi virheellisten tai puutteellisten tietojen pohjalta.

Näiden tietojen pohjalta en suosittele kenellekään käyttämään Ylen vaalikonetta kun valitsee omaa ehdokastaan. Niitä on monta muutakin toimivaa järjestelmää, kuten HS tai IL vaalikoneet.

Jään odottelemaan joskos ne saisivat järjestelmänsä kuntoon ennen vaalipäivää.

About the author

Jukka Lampikoski administrator

    Leave a Reply