pitäisikö kouluissa olla kasvisruokaa kerran viikossa?

ByJukka Lampikoski

pitäisikö kouluissa olla kasvisruokaa kerran viikossa?

Koulun tehtävä on opettaa ja miksi ei opetettaisi myös syömään kasvisruokaa. Monissa perheissä kasvisruuan syönti jää vähäiselle, koska jokaista ruokailijaa varten ei kotona viitsitä tehdä erikseen ruokaa, yleensä on joku joka sitä ei halua syödä tai sanoo, että se on pahaa.

Jos kouluissa tarjottaisiin toistuvasti hyvää kasvisruokaa, voisi sieltä löytyä myös ruokia jotka kelpaa myös lapsille.

Optimi tilanteessa lapsi veisi kasvisruoka ehdotuksia myös kotiin ja osallistuisi itse näiden valmistamiseen. Myös olisi positiivista jos lapsi kasvaessaan tekisi itse päätöksen lisätä kasvisruokaa ruokavaliossaan.

Suomalaiset kuluttavat paljon lihaa ja kasvisruuan lisääminen vähentäisi lihankulutusta ja näin pienentäisi myös hiilijalanjälkeä.

About the author

Jukka Lampikoski administrator

    Leave a Reply