Lapsiperheet ja luonto

Tavoitteeni on pitää huoli siitä, että Kaarinassa huomioidaan lapsiperheiden arki mahdollisimman hyvin ja vaalitaan lähiluonnon rikkauksia, sekä luodaan Kaarinaan lisää viihtyisää elinympäristöä, jossa temmeltää ja retkeillä. Hyvistä tulevista uudistuksista ovat esimerkkeinä Hovirinnan rantaravintolan kohta alkava rakentaminen sekä Hovirinnassa sijaitsevan leikkipuiston jatkuva kehittäminen. Kaarinaan on myös saatu kiitettävästi matalan kynnyksen frisbeegolf-ratoja, mikä mahdollistaa tämänkin ilmaisen ja liikunnallisen harrastuksen raittiissa ulkoilmassa.

Kannustetaan yrittäjyyteen

Kunnan tulee olla suunnannäyttäjä kun rakennetaan alueelle yrittäjäystävällistä ilmapiiriä. Olen toiminut yrittäjänä jo lähes 20 vuotta ja minulla on hyvä käsitys siitä, mitä yrittäjänä toimiminen vaatii. Jos saamme Kaarinaan lisää yrittäjiä, luomme kaupunkiin myös lisää työpaikkoja, sillä suurin osa uusista työpaikoista syntyy pienyrityksiin.

Kannustetaan ihmisiä uusiksi yrittäjiksi myös näinä vaikeina aikoina ja tehdään toimia, joilla pienet yritykset saisivat mahdollisuuden päästä yli koronasta johtuvasta liiketoiminnan vähentymisestä sekä mahdollisuuden palkata lisää käsiä helpottamaan arkea!

Koululaiset ja opiskelu

On erittäin tärkeää, että koulutuslupauksista pidetään kiinni. Jokainen lapsi ansaitsee hyvän koulutuksen ja maksuttoman varhaiskasvatuksen. Varmistetaan me osaltamme, että voimaan tullut laajennettu oppivelvollisuus toteutuu Kaarinassa. Puolustetaan myös koulujen pieniä luokkakokoja sekä annetaan koululaisille tarpeeksi yksilöllistä opetusta.

Vihreä IT

Julkisen sektorin IT-hankinnoissa on paljon toivomisen varaa. Ongelmat alkavat yleensä jo suunnitteluvaiheesta, kun ei oikein tiedetä, mitä ollaan tilaamassa, ja ei selvitetä, voisiko jotain olemassa olevaa järjestelmää hyödyntää. Järjestelmät tilataan aina yhdeltä isolta toimittajalta, joita Suomessa on vain muutama, ja ne sitouttavat järjestelmän itseensä. Tästä syystä perinteiseen tapaan tehdyt uudet IT-järjestelmät ovat lähes aina kalliita ja toimimattomia.